Serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că militarii ruși au oferit recompense militanților care au legături cu talibanii din Afganistan pentru a ucide militari americani și alte forțe ale coaliției, a raportat vineri New York Times.

Citând oficiali, Times a relatat că Statele Unite au stabilit cu luni în urmă că o unitate de informații militari rusi, având legătură cu tentativele de asasinat din Europa, au oferit recompense pentru atacurile comise în 2019. Militanți islamiști sau alte persoane strâns asociate cu aceștia au primit recompense în bani, conform NY Times.

Președintele Donald Trump a fost informat despre acest lucru, conform NY Times, spunând că nu a autorizat nicio măsură împotriva Rusiei ca răspuns la noile informații.

Dintre cei 20 de americani uciși în luptă în 2019, mai scrie Times, nu se știe care decese sunt suspecte.

După aproape 20 de ani de luptă cu talibanii, Statele Unite caută o modalitate de a se extrage din Afganistan și de a obține pacea între guvernul susținut de SUA și grupul militant, care controlează largi zone din țară.

Citeste si...
RUSII TESTEAZA ARME NOI!

Pe 29 februarie, Statele Unite și talibanii au încheiat un acord care presupune retragerea treptată a trupelor americane.

Numărul trupelor americane în Afganistan a scăzut la aproape 8.600, cu mult înaintea unui program convenit cu talibanii, în mare parte din cauza îngrijorărilor cu privire la răspândirea coronavirusului, au declarat oficialii SUA și NATO la sfârșitul lunii mai.

Moscova dezminte informațiile

Rusia a dezminţit, sâmbătă, dezvăluirile cotidianului The New York Times.

”Aceste acuzaţii nefondate şi anonime potrivit cărora Moscova se află în spatele morţii unor militari americani în Afganistan au condus deja la ameninţări directe la viaţa unor angajaţi ai ambasadei ruse la Washington şi Londra”, a anunţat pe Twitter Ambasada Rusiei în Statele Unite.

Ambasada îndeamnă în alt mesaj cotidianul The New York Times ”să înceteze să fabrice informaţii false” şi le cere autorităţilor americane ”să ia măsuri eficiente” pentru a asigura securitatea angajaţilor săi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.