Simona Halep (27 de ani) este la două meciuri distanță de a reveni pe primul loc în clasamentul WTA. „Simo” poate redeveni numărul 1 mondial dacă va câștiga turneul de la Madrid, acolo unde o va întâlni în semifinale pe Belinda Bencic, astăzi.

Jucătoarea din Elveția i-a dat o mână de ajutor Simonei în tentativa de a reveni pe primul loc. Bencic a învins-o în sferturile de finală pe Naomi Osaka, scor 3-6, 6-2, 7-5. În urma acestui rezultat, Osaka poate pierde primul loc în clasamentul WTA în fața Simonei Halep.

Jucătoarea japoneză a recunoscut că a simțit o presiune cu privire la faptul că ar putea pierde prima poziție în clasamentul WTA.

În ultimele săptămâni a fost o diferență enormă față de locul 2, dar acum nu știu ce să mai zic. Eu cel mai bine joc când sunt calmă, iar acum nu am fost deloc calmă”, a spus Naomi Osaka.

Citeste si...
La Madrid, 850.000 de oameni, în carantina. Armata a fost mobilizată pentru a păstra ordinea

Naomi Osaka: „Aș fi fericită să fiu cap de serie numărul 1 la Roland Garros”
Mai mult, deși în repetate rânduri, Naomi Osaka a spus că nu este interesată de poziția în clasament, jucătoarea niponă pare că are altă filosofie. Aceasta a recunoscut că și-ar dori ca până la Roland Garros să nu piardă primul loc, iar acest lucru ar însemna ca Simona Halep să nu câștige turneul de la Madrid.

„Am spus că nu mă interesează atât de mult poziția in clasament, dar aș fi fericită să fiu cap de serie numărul 1 la Roland Garros”, a mai spus Naomi Osaka.