Miza care sta in spatele numirii sefului Armatei RomaneJurnalistul Alexandru Căutiș susține că președintele Klaus Iohannis a procedat corect prin decizia de a-l respinge pe generalul Dumitru Scarlat la șefia Statutlui Major. Miza ar fi, susține acesta, mult mai importantă: înzestrarea Armatei și diverse șpăgi.

„Președintele Iohannis a respectat legea refuzând propunerea PSD la șefia Statului Major al Apărării

Miza care sta in spatele numirii Generalul Dumitru Scarlat, propunerea ministrului Apărării la șefia Statului Major, a fost respins pe motive temeinice de către președintele Iohannis. Deși domnul Scarlat este un militar cu mare experiență nu întrunea cerințele legale pentru a ocupa funcția de Șef de Stat Major al Apărării (SMAp), anume locțiitor al SMAp ori șef de categorie de forţă, ceea ce domnul general Scarlat nu a fost. Pentru a fi numit în această funcție domnul general Scarlat trebuia să fie numit anterior pe o funcție de comandă de acest tip pe teritoriul României în urmă cu trei ani sau măcar în urmă cu două luni.

Este inexplicabil de ce PSD-ul, prin vocea ministrului Apărării, a făcut o propunere ilegală pentru o astfel de funcție! Vorbim de Armata României! Dacă la vârful Armatei faci propuneri ilegale la ce să ne mai așteptăm?! Domnul general Scarlat putea fi adus în țară în urmă cu câteva luni pentru a prelua funcția de Șef al SMAp. Cineva și-a bătut joc de Armata Română, dar și de domnul general Scarlat, cu această propunere. Vă rog să urmăriți perfidul joc al Guvernului Dăncilă: Numit ilegal, domnul general Scarlat ar fi fost la cheremul lui Dragnea. Un interpus al lui Dragnea putea oricând să reclame numirea ilegală, la fel cum au făcut cu decizia CSAT prin care SRI a început să facă misiuni pe anti-corupție. Călin Popescu Tăriceanu a semnat decizia în CSAT când era premier, Tăriceanu urlă azi că SRI a interceptat ilegal corupții din politică. La fel și cu numirea Șefului SMAp, se trezeau taman ei să o conteste când nu le convenea ceva. Cum ar fi înzestrarea Armatei, pe șpăgi… (În fotografia alăturată este domnul general Ciucă, actualul Șef al SMAp, căruia președintele Iohannis tocmai i-a prelungit mandatul cu un an; pentru cine nu știe, domnul general Ciucă a condus prima misiune a Armatei Române alături de partenerii NATO în teatre de război)”, a comentat jurnalistul Alexandru Căutiș, de la revista Kamikaze, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si...  Refuzul numirii sefului statului major, un scandal care a generat reactii