Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că vechea conducere a ANOFM a „plimbat” liste de șomeri de la un angajator la altul, a organizat congrese și conferințe, dar nu s-a ocupat cu adevărat de persoanele fără loc de muncă, precizând că instituția are nevoie să fie resetată, conform Mediafax.

„Am început reorganizarea ANOFM. Suntem la jumătatea lunii ianuarie. În maxim o lună trebuie să se vadă deja schimbările. Agenția va înceta să se/ne mai păcălească că se ocupă, într-adevăr, de șomeri sau că ar cunoaște nevoile din piață. Acesta este sfârșitul unei perioade atât de benefice financiar doar pentru unii, o perioadă în care liste de șomeri se “plimbă“ de un la angajator la altul, o perioadă de congrese, conferințe, etc. Și atât”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul Muncii susține că dorește să vadă rapid primele efecte pentru re-setarea politicilor de angajare, formare, consiliere pentru integrare în piața muncii.

Citeste si...  Lia Olguta Vasilescu:" In rindul bugetarilor sunt multe locuri de munca umflate trebuie sa facem restructurari"

„Și la centru dar și în teritoriu lucrurile se vor schimba. Radical. Nu cred în mici modificări. Instituția are nevoie să fie resetată. Totul transparent. Va rezista cine vrea să facă performanță. oul Președinte al ANOFM are un termen scurt pentru evaluare internă. Obiectul principal – conectare la angajatori, recâștigarea încrederii acestora, preluat orice informație relevantă pentru a face această instituție eficientă și credibilă. Mâine plecăm spre Brașov. Vom intra în dialog aplicat cu 80 de angajatori. Luni ne vedem cu firme de recrutare. Ne este extraordinar de necesar feedback-ul acestor oameni”, a adăugat sursa menționată.

În 15 ianuarie, Emanuel Victor Piciu a fost numit membru Consiliu de administrație și subsecretar de stat al Agenției Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.