Tudorel Toader i-a dat replica președintelui, după ce Klaus Iohannis l-a criticat pentru atitudinea de profesor pe care o are în funcţia de ministru al Justiţiei, în ce priveşte legalitate HG. 

”Eu sunt mândru cu această calitate. Lunea eu îmi țin cursurile în mod normal. Ca rector, sunt suspendat pe durata mandatului de ministru al Justiției”, a spus Toader.

”Ministrul Justiției nu are misiunea de a comenta afirmațiile altui demnitar”, a mai spus Tudorel Toader, potrivit Antena 3.

Klaus Iohannis a afirmat, marți, la Palatul Cotroceni, că abordarea ministrului Tudorel Toader, care a declarat că legalitatea unei hotărâri de guvern este verificată de judecătorul specializat în contencios administrativ şi nu de către procuror, este inadecvată, arătând că acesta a confundat funcția pe care o deține în prezent cu cea de rector/profesor universitar.

Citeste si...  Dancila, omul politic al anului 2018. Vezi cine o propune

”Domnul ministru Toader a confundat poziția pe care o ocupă acum cu cea de profesor universitar sau rector, pe care a avut-o înainte. Dacă vorbim pur teoretic atunci, sigur, se poate purta o discuție pe competența de contencios administrativ și alte chestiuni de cine de ce se ocupă în România. Dar, domnul Toader nu este profesor universitar în momentul acesta, ci este ministru al Justiției. Ori, ca ministru al Justiției, dacă a constatat că anumite lucruri nu sunt clarificate bine în justiția românească, nu trebuia să facă afirmații teoretice, ci să vină cu un act prin care corecta codul de procedură civilă. Așadar, abordarea domnului ministru mi se pare inadecvată”, a spus președintele Iohannis.