Sfârșitul de săptămână aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii. Condițiile de ploaie sunt minime, sunt așteptate ninsori slabe pe culmile înalte ale munților, însă în Capitală vremea va fi predominant frumoasă cu temperaturi care vor depăși 20 de grade Celsius.

Sâmbătă, în cea mai mare parte a țării sunt anunțate temperaturi scăzute și intensificări ale vântului, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În zona de nord a teritoriului, sunt condiții de ploaie, iar în partea de sud sunt așteptate intensificări ale vântului.

„O vreme schimbătoare am spus noi la final de săptămână, vor fi înorări în jumătatea de nord, ploi în Maramureș,Transilvania și Moldova, la munte, aici vom ave parte de o scădere de temperatură cam cu 5-7 grade față de vineri în medie, practic o vreme răcoroasă acolo. În partea de Sud încă rămân temperaturi bune, apropiate de normal, în vestul Olteniei se vor înregistra și 25 de grade Celsius. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor. Viteze mai mari se vor înregistra în Moldova iar în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în Bărăgan și Dobrogea”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadru ANM.

Pe parcursul zilei de duminică, temperaturile vor scădea și în partea de sud a României, iar luni ploile și intensificările vântului își vor face simțită prezența în partea de sud-est a țării și pe litoral. Față de zilele trecute, meteorologii anunță că minimele nu vor mai coborî sub pragul înghețului, iar ninsorile pot apărea doar în zonele montane înalte.

Citeste si...
Trei episoade din filmul „Statul paralel”. Dragnea povesteşte cum s-ar fi implicat SRI în alegerile din PSD, numirile din Guvernul Ponta şi parchete: „Sunt obligat să spun ce a fost atunci”

„Duminică, de data aceasta, vo fi nori în jumătatea de sud, se va răcori și aici, maximele nu vor mai depăși 20 de grade, în rest în jumătatea de nord va ieși soarele, iar temperaturile vor mai crește puțin față de sâmbătă, maximele între 14 și 18 grade Celsius. Vântul va sufla în continuare în partea de sud și sud-est a teritoriului. Luni înnorările se vor muta în sud-est, își vor face apariția și ploile, în special în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei și un vânt mai intens pe litoral și în Delta Dunării unde ar putea să depășească 55 km/h. Nopțile în general în aceste zile vor fi mai calde, undeva între 2 și 12 grade, nu mai vorbim de temperaturi negative, de brumă, temperaturi normale perioadei. La munte cu totul izolat și trecător sâmbătă noapte va fulgui pe crestele munților”, a precizat meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

În București, pe parcursul weekendului, vremea va fi predominant frumoasă, cu temperaturi ce vor depăși 20 de grade Celsius, iar în prima zi a săptămânii viitoare vor fi condiții de ploaie slabă.

„Sâmbătă în Capitală vremea în general însorită, maxima de 22-23 de grade Celsius, duminică își vor face apariția norii, dar șansele de ploaie sunt minime, va sufla vântul și o maximă de 18-19 grade. Luni vor fi condiții de ploaie și o maximă de 18-19 grade. O vreme schimbătoare” , a anunțat pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog ANM.