up-to-4-cameras-300x190Încă de mici, părinţii le spun copiilor să nu deschidă uşa necunoscuţilor, însă odată cu trecerea timpului, vei observa că acest lucru devin practic imposibil. Vor apărea multe situaţii în care vei aştepta un necunoscut: depanatori, instalatori, etc. Astfel, creşte şi riscul de a fi victima unei infracţiuni. Ce poţi face pentru a evita acest risc? Să limitezi accesul persoanelor străine la tine în casă. De unde ştii cine sună la uşă dacă nu vezi? Tocmai aici este diferenţa dintre un interfon şi un videointerfon: vezi exact cine sună la uşă, iar dacă aştepţi pe cineva necunosc, îi ceri să-şi arate legitimaţia. Folosirea echipamentelor pentru protecţia locuinţelor este încurajată chiar şi de către Poliţia Română.

Videointerfoane versus interfoane

Faţă de interfoane, care îţi permit doar să auzi interlocutorul, videointerfoanele îţi permit să îl şi vezi, înainte de a-i permite să intre în locuinţă sau în birou. Uite un exemplu de site de unde se pot achizitiona videointerfoane. Se spune că te uiţi şi la faţa omului, pentru a-ţi da seama ce fel de persoană este. Nu o lua ca pe o regulă după care să îţi trăieşti viaţa, dar dacă într-o zi aştepţi un instalator pentru o reparaţie sanitară şi în loc de o persoană, prin videointerfon, vezi trei persoane, îţi poţi da seama că ceva nu este în regulă.

 

De fapt, hoţul nu sparge casa în acel moment. Vine, observă dacă ai obiecte valoroase şi ulterior comite infracţiunea. Din fericire, un videointerfon are capacitatea de a înregistra şi stoca imaginile celor care sună. Astfel, în cazul unei infracţiuni, îi poţi preda imaginile Poliţiei pentru a o ajuta să prindă mai repede hoţul. Videointerfoanele şi camerele de supraveghere descurajează hoţii: oricine vede astfel de sisteme de securitate, se va gândi de două ori înainte să comită infracţiunea, ştiind că riscul de a fi prins este mult mai mare.

 

Un videointerfon poate fi conectat la mai multe camere de supraveghere şi mai multe monitoare, ceea ce îl face foarte util pentru vilele cu două intrări, spaţiile de birouri, blocurile de locuinţe, etc. De asemenea, există videointerfoane color şi monocrom. Cele monocrom se pot integra fără probleme la kituri color.

 

Citeste si...  Google va realiza UN TUR VIRTUAL al Palatului Parlamentului

Poţi alege un kit cu videointerfon vila pentru exterior şi un monitor pentru interior, precum COMMAX Color Fam. Aşa cum probabil ţi-ai dat seama din denumire, este color. Preţul kitului este doar 969 lei (cu TVA inclus), iar funcţionalităţile sunt multiple: diagonala monitorului LCD este de 12,7 cm; interfonul are încorporată o cameră pinhole. Kitul poate fi conectat la două monitoare şi două camere video, la care, adiţional, se poate adăuga o extensie audio. Cu acest kit, pot controla total accesul în vilă.

 

Sunt şi videointerfoane ieftine, la doar 340 lei (are TVA inclus), precum COMMAX DRC 4CG: are garanţie doi ani şi este ideal pentru exteriorul locuinţei. Are tot o cameră pinhole cu infraroşu, deci se dovedeşte a fi foarte bună dacă este amplasată într-o locaţie întunecoasă. Nici nu iese în evidenţă, datorită faptului că este aplatizat. Dimensiunile videointerfonului sunt 93x126x18 mm. Acest videointerfon nu vine la pachet cu monitorul. În schimb, kitul COMMAX ECO SET-H costă doar 817 lei (TVA-ul este inclus) şi te avantajează mai mult deoarece are hands-free, monitor color şi cameră de înregistrare! Nici nu este greu de montat. Mai mult, filmează atât noaptea, cât şi ziua, iar la cât de repede se întunecă acum afară, poţi vedea foarte bine chiar şi vizitatorii de la ora 5 PM. Un alt avantaj este că temperaturile extreme nu îi afectează videointerfonului funcţionalităţile, nici măcar cele de -10 grade Celsius sau, la polul opus, cele de +50 grade Celsius. Videointerfonul are dimensiunile 95 x 155 x 32.5 mm, iar monitorul 235.5 x 140 x 36 mm.

 

Până şi pentru firme există kituri speciale: COMMAX CAV-72b. Kitul are monitor LCD color de 7 inch. Poţi vorbi cu intelocutorul, iar uşa o deschizi printr-o simplă apăsare a unui buton de pe monitor. Poţi monitoriza intrarea chiar dacă nu sună cineva la videointerfon. Se pot salva până la 128 de imagini cu cei care intră în sediul firmei, înregistrându-se inclusiv ora şi data la care vin angajaţii sau alţi vizitatori. Videointerfonul permite o conectare cu 4 telefoane radio, până la 20 de monitoare şi 4 camere exterioare.

 

După cum observi, se merită achiziţia unui videointerfon, pentru a preveni infracţiunile din clădirea casei tale sau a biroului firmei.