prognoza meteo
Actualitate

Cum începe vara în România. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

După mai multe zile friguroase, vremea se schimbă în întreaga țară. În următoarele zile, temperaturile rămân modeste pentru această perioadă a anului. În schimb, începând de săptămâna viitoare, valorile termice vor înregistra ușoare creșteri. Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Se schimbă vremea în întreaga țară

ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 13 mai – 10 iunie 2024. Conform acesteia, vremea se va menține instabilă și în următoarele zile. Potrivit meteorologilor, o încălzire treptată a vremii este așteptată pentru săptămâna următoare. Aceasta va continua și în următoarele săptămâni.

prognoza meteo

În intervalul 13 – 20 mai 2024, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului. Mai cald va fi în regiunile vestice, în timp ce valorile termice vor fi ușor mai coborâte în cele sudice și estice. În restul teritoriului, temperatura medie a aerului se va situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă a anului. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi mai scăzute.

Când scăpăm de ploi

În perioada20 – 27 mai 2024, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. De asemenea, cantitățile de precipitații urmează să scadă treptat la nivelul întregii țări. La finalul lunii mai, în intervalul 27 mai – 3 iunie, temperaturile vor înregistra ușoare creșteri.

„Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în vestul teritoriului.”, conform Administrației Naționale de Meteorologie

prognoza meteo

Cum va fi vremea în intervalul 3 – 10 iunie

În prima parte a lunii iunie, valorile termice medii vor fi mai mari decât cele caracteristice perioadei respective. Cantitatea de precipitații va fi în general apropiată de cea normală în cea mai mare parte a țării. Potrivit meteorologilor, acestea vor avea un ușor deficit în regiunile sud-vestice.

blank