SUA
International

SUA anunță dacă trimit sau nu soldați în Ucraina. „Nu putem lăsa Ucraina să piardă războiul”

SUA au anunțat dacă trimite sau nu trupe în Ucraina. „Nu putem lăsa Ucraina să piardă războiul”, a spus Departamentuld e stat al SUA care a venit, apoi, cu precizări.

S-a deschis șampania la Moscova după ce SUA au anunțat că nu intenționează să trimită soldați în Ucraina. Totuși, SUA susțină că vor sprijini militar Ucraina pentru ca acest stat să nu fie învins de Rusia.

SUA anunță dacă trimit sau nu soldați în Ucraina. „Nu putem lăsa Ucraina să piardă războiul”

Statele Unite nu intenționează să își trimită trupele în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Matthew Miller.

„Nu voi comenta declarațiile făcute de membri ai Congresului. Președintele a spus clar că nu va trimite trupe americane să lupte în Ucraina”, a declarat el, comentând declarația liderului democrat din Camera Reprezentanților (camera inferioară a Congresului SUA), Hakeem Jeffries, care a afirmat că Washingtonul va trebui probabil să își desfășoare trupele în zona de conflict din Ucraina în cazul unei înfrângeri a Kievului.

„Nu putem lăsa Ucraina să cadă, pentru că, dacă o va face, atunci există o probabilitate semnificativă ca America să fie nevoită să intre în conflict – nu doar cu banii noștri, ci și cu militarii și militarii noștri”, a declarat el într-un interviu acordat televiziunii CBS, și citat de TASS

Oferă România sisteme Patriot pentru Ucraina?

Biden i-a cerut lui Iohannis să dea Ucrainei o baterie Patriot. Ce a răspuns președintele României. Președintele american Joe Biden l-a întâmpinat la 7 mai la Casa Albă pe președintele României Klaus Iohannis, lăudând sprijinul Bucureștiului pentru Ucraina.

Biden a spus că Statele Unite și România s-au luptat și s-au antrenat alături în timpul diferitelor desfășurări de-a lungul anilor și a mulțumit României pentru că a intensificat eforturile de a ajuta Kievul în războiul împotriva invaziei Rusiei.

În urma discuțiilor cu Biden, liderul român a spus că este deschis să furnizeze Ucrainei rachete de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA.

Germania și Spania au promis de asemenea că vor trimite sisteme Patriot suplimentare în Ucraina.

blank