Medici indonezia au declarat marţi că au refuzat să efectueze o operaţie de castrare chimică unui bărbat care fusese condamnat la această procedură, în plus faţă de pedeapsa cu închisoarea pe care trebuie s-o execute pentru violarea mai multor copii, informează DPA.

Un tribunal din indonezia provincia Java de Est l-a găsit pe Muh Aris, 20 de ani, vinovat de agresarea sexuală a nouă copii şi l-a condamnat la 12 ani de închisoare în luna iulie. Judecătorii au ordonat totodată ca bărbatul fie castrat pentru a nu mai putea comite infracţiuni similare atunci când iese din închisoare.

Cu toate acestea, Parchetul nu a reuşit să găsească un medic dispus să efectueze procedura, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului procurorului general, Mukri. „Vom discuta această problemă cu ministrul Sănătăţii”, a precizat Mukri, citat de Agerpres, fără a oferi alte detalii.

Citeste si...  Iată pe cine au nemultumit plimbarile lui Klaus Iohannis la munte

Pudjo Hartono, directorul consiliului profesional al Asociaţiei medicilor din Indonezia, a precizat că efectuarea acestei proceduri încalcă codul deontologic al medicilor. El a adăugat că procedura ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii persoanei respective, iar beneficiile acesteia sunt discutabile.

În ceea ce-l priveşte, condamnatul a declarat că ar muri mai degrabă decât să fie castrat.

În 2016, parlamentul indonezian a adoptat – la propunerea preşedintelui Joko Widodo – o lege controversată care autorizează efectuarea de castrări chimice în cazul pedofililor condamnaţi, pe lângă pedeapsa cu moartea.