Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general a Facebook, a recunoscut că rețeaua de socializare ar fi trebuit să facă eforturi mai mari pentru prevenirea utilizării ilegale a datelor utilizatorilor. Declarația vine în contextul în care firma Cambridge Analytica a colectat datele a peste 50 de milioane de utilizatori în scop electoral, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

„Nu am avut o viziune destul de largă a responsabilităţii noastre şi asta a fost o mare eroare”, a declarat şeful Facebook, într-o mărturie scrisă depusă luni înaintea audierii sale în Comisia de Comerţ şi Energie din Camera Reprezentaţilor din Congresul SUA, 

„A fost greşeala mea şi îmi pare rău. Am fondat Facebook, conduc (compania), şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă acolo”, a adăugat Zuckerberg, care urmează să fie audiat în două comisii din Congresul american.

Citeste si...  În familia Reghecampf se vorbeşte despre divorţ: ”Viaţa perfectă nu există!”

„Este acum clar că nu am făcut destul pentru a împiedica folosirea acestor unelte pentru a face rău …”, se mai arată în mărturia scrisă a şefului Facebook.