Ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond, a declarat că este „fizic imposibil” ca Marea Britanie să părăsească UE la termenul stabilit, 29 martie, deoarece nu mai este suficient timp pentru procedurile legislative, relatează BBC.

Chiar dacă parlamentarii vor aproba Acordul Brexit negociat de Theresa May în următoarele zile, va fi nevoie de o prelungire de scurtă durată, a declarat Hammond, scrie mediafax.ro.

Marea Britanie nu poate parasi UE la termenul stabilit. Brexitul, un esec

De asemenea, ministrul britanic a transmis că sunt puține șanse ca Acordul să fie aprobat când va fi prezentat pentru a treia oară în fața Camerei Comunelor, deși mai mulți parlamentari au anunțat că își vor schimba votul negativ.

Acordul Brexit negociat de premier a fost respins deja de două ori de Parlamentul britanic. Theresa May ar urma să propună din nou Acordul în fața Camerei Comunelor, săptămâna viitoare.

Citeste si...  Viorica Dăncilă o invită pe Maia Sandu la Bucureşti şi îi dă sfaturi

Camera Comunelor a aprobat, joi seară, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până cel puţin pe 30 iunie. Potrivit moţiunii, Guvernul Theresa May va încerca să obţină aprobarea UE pentru amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie dacă Parlamentul britanic va adopta un acord de retragere până miercurea viitoare.

Dacă acordul Brexit va fi respins din nou de Camera Comunelor, Guvernul Theresa May va încerca din nou să obţină amnânarea Brexit, dar potrivit termenilor stabiliţi de UE Premierul Theresa May a avertizat că, în această situaţie, amânarea Brexit va fi mult mai îndelungată.