Featured, Politic

Luptele din PSD se intensifică. PSD Giurgiu este la un pas de implozie. Acuzații grave: `NU ai luat PSD pe persoană fizică!`

Lucrurile se complică din ce în ce mai mult în PSD. Rebeliunea inițiată de Gabriela Firea pare că a dat startul unei adevărate avalanşe de probleme. Lucrurile se complică nu doar la centru, ci și în teritoriu, acolo unde baronii partidului sunt acuzați de ”opozițiile” interne de pe plan local de dictatură.

Ultima ședință a Comitetului Național Executiv al PSD de la Neptun a decis organizarea de alegeri în filialele care în acest moment sunt conduse de interimari. Miza este una uriașă pentru că automat șeful ales al filialei devine membru al CexN în care se iau marile decizii politice ale partidului și ale guvernării. Lucrurile devin și mai complicate dacă ne uităm la contextul în care au loc aceste alegeri din județe fief-uri ale partidului…. cum sunt de exemplu Giurgiu și Brăila.

În acest moment, filiala cu cel mai bun scor din țară la ultime alegeri este în mare fierbere. Președintele Consilului Județean Giurgiu, Marian Mina, a demisionat cu intenția declarată de a-i face loc baronului ”de drept”, senatorul Niculae Bădălau. Acesta este în acest moment senator simplu al partidului după ce la ultimul congres a căzut în dizgrația lui Liviu Dragnea și a fost schimbat cu Dâncilă în funcția de președinte executiv al PSD.

Potrivit infirmațiilor noastre, acesta și-ar dori să revină în fruntea PSD Giurgiu. Și șe și grăbește, pentru a prinde următorul CexN pe funcția de sef al PSD Giurgiu. O ședință de organizare a avut loc chiar acum două zile, iar scandalul nu a întârziat să apară.

Potrivit normelor statutare, alegerile în cadrul filialei județene ar trebui să înceapă de jos în sus… adică alegeri la organizațiile de bază unde sunt interimari și abia apoi la județ. Apoi ar trebui lăsat timp pentru depunerea de candidaturi, pentru calcularea normei de reprezentare ș.a.m.d.

Scandalul a izbucnit în momentul în care Niculae Bădălău și-a anunțat colegii că alegerile ar urma să aibă loc chiar peste câteva zile. Parlamentari, primari și consilieri locali și județeni s-au revoltat potrivit informațiilor noastre.

Unul din cei mai vehemenți a fost fostul ministru al Tranporturilor,Razvan Cuc , care a acuzat politica pumnului în gura și a bunului plac:

”Domnule Badalau, s-a vorbit de dictatura din partid, dar dictatură mai mare ca la Giurgiu nu există! În 2 ani de când sunt deputat am fost chemat doar la două ședințe, oricum altele nu prea s-au făcut! Domnul Dragnea tot tinpul a dat dreptul oamenilor sa vorbească și s-a consultat cu partidul la orice decizie nu așa cum l-ati acuzat dumneavoastră prin scrisoarea din Decembrie,  scrisoare de care nu a știut nimeni de la Giurgiu și nici nu ar fi fost de acord dacă s-ar fi știut! Organizația de la Giurgiu este a PSD, nu este pe persoană fizică! Dumneavoastră nu țineți cont de Statutul partidului, nu respectați norma de reprezentare, ați ascuns documente de la centru unde este clar stipulat cum se vor face alegerile și perioada in care se vor face! Avem organizații locale unde nu avem presedinți , de acolo trebuie început”, a spus fostul ministru potrivit unor surse participante la ședința cu scântei.

De partea lui Cuc au sărit și alți parlamentari și aleși locali – Nicolae Barbu, primarul de Giurgiu a cerut un răgaz de o lună pentru a se putea organiza alegerile în toate organizațiile locale pentru a putea desemna delegații pentru conferința județeana in mod statutar.

Deputatul Alexandru Andrei a contestat modalitatea de alocare a delegaților pentru organizațiile locale. El a clamat faptul că unor organizații puternice li s-a dat mai puțini delagați decât la unele cu performanțe mai slabe.

La aceste critici Niculae Bădălău ar fi replicat că ”eu sunt Statutul” și că alegerile se vor desfășura așa cum a decis deja – joi, 13 septembrie, în prezența unor invitați de seamă:  vicepremierul Paul Stănescu și deputații Mihai Tudose și Marcel Ciolacu, adică fostul premier și fostul vicepremier.

Lucrurile nu s-a potolit deloc și au continuat contestările. Aceleași surse susțin că primarul din Ghimpați a acuzat felul brutal în care este condusă organizația județeană și presiunile la care sunt supuși primarii din județ. Poziții similare ar mai fi avut și primarii din Roata și Mihăilești.

Niculae Bădălău nu a putut fi contactat până la ora publicării acestui articol, pentru a-şi expune propria variantă cu privire la tensiunile din filiala PSD Giurgiu.

blank