Anunțul ministrului de Interne al Franței, cum că forțele de ordine vor fi obligate să renunțe la tehnica de arestare cunoscută sub denumirea de „strangulare”, i-a înfuriat pe oamenii legii. Mii de polițiști au mărșăluit în weekend la Paris, clamând pericolul care pândește societatea.

Sâmbătă, 13 iunie, în fața Arcului de Triumf al Franței, sute de mașini de Poliție, având girofarurile pornite, s-au strâns imediat ce ministrul de Interne a făcut anunţul privind renunţarea la tehnica de arestare cunoscută sub denumirea de „strangulare”.

Polițiștii au aruncat pe jos cătușele, în fața Arcului de Triumf
Poliţiştii au intonat imnul Franţei şi au aruncat cătușe pe jos în semn de protest, conform imaginilor prezentate de BFM TV. Ei și-au strigat nemulțumirea în ajunul unui foarte așteptat discurs al preşedintelui Emmanuel Macron.

În aceeaşi zi, zeci de mii de oameni au demonstrat în întreaga lume, de la Londra la Sydney, denunțând rasismul şi violenţa forțelor de ordine. La mijloc este un așa-zis val de emoţii declanşat de moartea afro-americanului George Floyd în timpul imobilizării sale cu genunchiul pe gât de către un poliţist alb, pe 25 mai.

Citeste si...
Protest cu portocale, în faţa Palatului Cotroceni. Participanţii, printre care parlamentarul Liviu Pleşoianu şi fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, s-au îmbrâncit cu câţiva reprezentanţi ai mişcării #Rezist

Ministrul de Interne, acuzat că i-a trădat pe polițiști
„Colegii mei s-au simţit părăsiţi, abandonaţi de ministrul lor după anunţul acestuia”, a explicat Yoann Maras, ofiţer de Poliţie şi reprezentant sindical. Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a făcut o serie de afirmații controversate cu privire la îmbunătăţirea deontologiei forţelor de ordine.

„Dacă preşedintele Republicii nu reafirmă sprijinul deplin pentru Poliţia naţională, va trebui să ne aşteptăm ca mişcarea să capete amploare prin acţiuni şi demonstraţii ale tuturor colegilor noștri”, a mai adăugat Yoann Maras, vizibil afectat de situația în care a ajuns Poliția franceză.

Ministrul Castaner a primit, vineri, 12 iunie, o delegație formată din reprezentanţi ai sindicatelor de Poliție. Aceștia și-au exprimat nemulţumirea cu privire la ultimele sale declarații, în special cele referitoare la renunţarea utilizării tehnicii de arestare cunoscute sub denumirea de „strangulare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.