Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a rugat pe delegaţii Consiliului Naţional de Coordonare (CNC), întrunit duminică la Romexpo, să voteze pentru funcţiile de conducere din partid candidaţii care au susţinut moţiunea sa, „Forţa Dreptei”.

„Sunt un adept al competiţiei în PNL. Vă rog să ţineţi cont însă că ieri Congresul PNL m-a votat în funcţia de preşedinte. Ca atare, stimaţi colegi, vă rog să susţineţi candidaţii care fac parte din echipa PNL, care au susţinut moţiunea ‘Forţa Dreptei’. Evident că nu pot să determin pe nimeni, împotriva voinţei, sale să voteze această echipă, fiecare votează secret, aşa cum îi dictează propria conştiinţă, dar înţelegeţi că îmi va fi mult mai uşor în atingerea obiectivelor pe care mi le-am asumat în faţa Congresului dacă voi avea alături de mine oamenii pe care îi susţin din Biroul Executiv, oamenii care m-au susţinut pe mine pentru a ajunge preşedinte al PNL”, a spus Ludovic Orban.

El l-a propus pentru funcţia de secretar general pe deputatul PNL de Bistriţa Robert Sighiartău. „Am considerat onorantă invitaţia şi am acceptat, convins fiind că împreună putem începe o reconstrucţie a PNL, bazată pe promovarea valorilor noastre şi asumarea de responsabilităţi. Sunt conştient de dificultatea misiunii mele. Azi, nu câştigăm fiecare câte o funcţie, azi fiecare ne asumăm o responsabilitate pentru PNL şi România. Azi, mai mult decât oricând, succesul PNL depinde în foarte mare măsură de credibilitate. Dacă mesajele noastre vor avea credibilitate, vom câştiga. Trebuie să fim membri activi, dar mai ales profesionişti. Noi suntem alternativa la actuala guvernare, aşteptările românilor se leagă de proiectul nostru. Vom reuşi acest lucru dacă vom fi vocea lor”, a declarat Sighiartău.