Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că premierul Viorica Dăncilă „este invidioasă că nu poate să ajungă la Casa Albă, nici măcar la programul de vizitare turistică”, acesta fiind motivul pentru care a declarat că președintele Klaus Iohannis nu s-a consultat cu Guvernul și cu Parlamentul înainte de întâlnirea cu președintele SUA, Donald Trump.

„Președintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă, pentru că aceste linii de politică externă, consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, consolidarea poziției de stat membru al Uniunii Europene cu un cuvânt greu și cu influență la nivel european pentru România, parteneriatul în cadrul NATO sunt linii de politică externă care sunt susținute de președintele României, sunt susținute de cetățenii români și reprezintă direcții fundamentale de politică externă pe care președintele Klaus Iohannis le-a susținut sistematic.”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, președintele PNL susține că premierul ar trebui să rezolve probleme precum Ordonanța de Urgență 114.

„Cel mult, doamna Dăncilă ar trebui să rezolve niște probleme care au fost provocate chiar de domnia sa ca premier, de exemplu să abroge OUG 114, cel puțin prevederile din OUG 114 care atacă societățile din energie și care riscă să afecteze investitorii importanți în domeniul energiei.”, a spus Orban.

Citeste si...  Anunț șoc al lui Klaus Iohannis! Laura Codruţa Kovesi, șefă a Parchetului european?

Declarțiile președintelui PNL vin în contextul în care Viorica Dăncilă a declarat că președintele nu s-a consultat cu Guvernul și cu Parlamentul înainte de întâlnirea cu Donald Trump.

„Eu sper ca dl presedinte sa nu vina cu anumite lucruri pe care Guvernul sa le implementeze si care efectiv nu au facut obiectul unor discutii. Cred ca era important punctual sa discutam despre aspectele economice, fie ca vorbim de MApN, relatiile economice, energie, cred ca toate aceste lucruri trebuiau discutate”, a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis va avea pe 20 august o întrevedere cu președintele american Donald Trump în care vor discuta mai multe subiecte, printre care și cel legat de securitatea energetică. Iohannis a spus într-o ședință informală cu jurnaliștii că a guvernul este dispus să „repare anumite chestiuni care nu au fost bine gândite”, în privnța OUG 114/2018 și a Legii offshore, de care s-au plâns companiile energetice.