Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu susține că în cazul în care ALDE decide să părăsească guvernarea, Partidul Social Democrat ar trebui să treacă în opoziție. „ Partidul Social Democrat nu trebuie să meargă pe varianta unui Guvern minoritar, dacă se rupe coaliția cu ALDE”, a declarat Buzatu la RFI.

Dacă iese ALDE din Coalitie, PSD se vede nevoit să intre în Opoziţie

„În cazul ruperii unei alianțe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianța, împreună cu alte forțe politice capabile, să preia Executivul respectiv și evident, vom vedea cum va funcționa (…). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianțe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar”, a spus liderul PSD.

Citeste si...
Florin Iordache declară că social-democraților nu le este rușine cu Dăncilă

Social-democratul susține că acest punct de vedere este împărtășit și de alți colegi din partid.

„Este părerea mea personală, dar din discuțiile pe care le-am avut cu diverși colegi, această părere personală este generalizată”, a explicat Buzatu.

Dumitru Buzatu crede însă că ALDE nu va ieși de la guvernare.

Liderii coaliției se vor întâlni, din nou, miercuri pentru a discuta pe fondul tensiunilor dintre Partidul Social Democrat și ALDE. La ultima ședință nu a participat premierul Viorica Dăncilă, motiv pentru care cei din ALDE nu au luat nicio decizie în legătură cu rămânerea la guvernare. ALDE solicită un nou program de guvernare și o restructurare a cabinetului, în timp ce Viorica Dăncilă a afirmat că își dorește o remaniere.