Două cluburi au întors armele împotriva lui Dinamo la votul LPF: „Să nu uite Gigi Becali cum l-a ajutat clubul”Din informațiile Digi Sport, cluburile votaseră inițial pentru ca ierarhia din play-out să fie decisă pe baza unei medii a punctelor / meciurilor din întreg sezonul.

Ulterior s-a votat și pentru varianta mediei punctelor / meci din play-out, unde CFR și FCSB au înclinat balanța contra lui Dinamo.

Fost oficial la Dinamo, Florin Prunea acuză FCSB că a influențat alte trei cluburi să-și schimbe votul în privința sistemului de punctare pentru clasamentul final din play-out: „Eu cred că toată lumea are obligația morală și de respect față de clubul Dinamo, față de ce înseamnă Dinamo. Aici mă refer și la FCSB. Să nu uite Gigi Becali că Dinamo l-a ajutat odată când i-a fost greu. CFR Cluj să nu uite că a câștigat un campionat datorită lui Dinamo.

Să nu uite nimeni! Aici este nevoie de solidaritate. Fac un apel către toți conducătorii din Liga 1. Domnilor, aveți o responsabilitate mare de tot. Lăsați la o parte intervențiile. Aici e vorba de un club care a fost un partener onest de competiție, și nu s-a dat la o parte nici cu Steaua, nici cu CFR-ul”, a spus Florin Prunea.

Cluburile din Liga 1 au votat varianta „horror” pentru Dinamo: retrogradarea!
După ce Comitetul Executiv al FRF a decis că sezonul trebuie terminat acum și că barajul trebuie să aibă loc pe 9 și 12 august, LPF a luat legătura cu echipele din Liga 1. S-au propus două scenarii pentru a fi creionat un clasament final în play-out: să fie reașezate echipele în funcție de media punctelor / meci pentru întreg sezonul sau în funcție de media punctelor / meci numai pentru partidele din play-out.

Conform Look Sport, cluburile din Liga 1 au votat pentru a doua variantă, iar cum Dinamo mai are cinci restanțe de disputat, „câinii” au căzut pe ultimul loc în această nouă ierarhie.

Cum arată clasamentul din play-out dacă se realizează media punctelor / meci
Hermannstadt 1,91
Viitorul 1,69
Clinceni 1,62
Voluntari 1,62
Iași 1,38
Sepsi 1,17
Dinamo 0,87
Chindia 0,63
Dacă nu se va trece la sistemul cu 16 echipe și clasamentul va fi întocmit pe baza acestui criteriu, Dinamo și Chindia vor merge în Liga 2, iar Sepsi va juca barajul cu CS Mioveni.

Cum poate Dinamo să prindă barajul după ultima etapă La votul LPF a programat și ultima etapă din play-out, iar Dinamo are șansa să treacă peste Sepsi dacă va câștiga meciul cu Viitorul, iar covăsnenii vor pierde cu Academica Clinceni.

Clasament play-out înaintea etapei a 14-a, ultima a sezonului 2019-2020

La votul LPF, două cluburi s-au întors împotriva lui Dinamo
Ce restanţe mai are de disputat Dinamo
Pe lângă meciul cu Viitorul, din etapa a 14-a, programat miercuri, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 1, echipa lui Gigi Mulţescu rămâne cu cinci jocuri nedisputate.

Dinamo – Chindia Târgoviște (etapa 3 – restanță)
Hermannstadt – Dinamo (etapa 4 – restanță)
Chindia Târgoviște – Dinamo (etapa 10 – restanță)
Dinamo – Hermannstadt (etapa 11 – restanță)
Sepsi – Dinamo (etapa 12 – restanță)

lpf , digi sport special , florin prunea , meciuri dinamo , pandemie coronavirus , coronavirus dinamo

Citeste si...
Oamenii au consumat alcool încă din preistorie, arată descoperirile arheologice. Băuturile: rol central în viaţa socială