Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Președinția UE deținută de România este una „atipică”, în care nu trebuie luate decizii politice pentru care să fie nevoie de mari competențe, dar câteva prezențe de la Bruxelles ale unor membri din Guvern „au reușit să devină foarte comice”.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu Mureș, că nu ar trebui să fie continuată o astfel de situație, iar lucrurile ar trebui să se schimbe, făcând referire la discursul ministrului Petre Daea despre cormorani, scrie mediafax.ro.

”România a preluat Președinția UE și am spus că România nu prea are cum să facă greșeli mari, tehnic este un pas deja pregătit, este o președinție atipică. Nu trebuie luate decizii politice pentru care să fie nevoie de mari competențe, dar câteva prezențe de la Bruxelles ale unora dintre membrii Guvernului au reușit să devină foarte comice. Eu cred că nu ar trebui să continuăm astfel pentru că o chestie este cum se spun la noi acasă lucruri, dar la Bruxelles s-ar putea ca nu cormoranii să fie nevoiți să înoate în piscine, s-ar putea ca acolo să nu se înțeleagă despre ce este vorba. Totul a început cât se poate de prost, într-o manieră de comedie, comică, și cred că acest lucru se va schimba și se va corecta”, a spus Kelemen.

Citeste si...  Vaccinul antidiabetic, aproape gata

Acesta și-a exprimat speranța că va începe un marș al diplomației pentru ca România, în 2019, să fie acceptată în zona Schengen deoarece întrunește condițiile tehnice.

”Fiecare motiv invocat dovedește că dintr-o cauză sau alta, artificial, se dorește ca Bulgaria și România să fie păstrate în afara zonei Schengen. Ceea ce nu este bine și nu este corect și nimeni nu poate accepta așa ceva. Așteptăm să vedem dacă diplomația românească va fi în stare de o ofensivă, de un marș diplomatic iar la finele Președinției UE să putem spune că România va adera la Schengen. Acesta ar putea fi singurul rezultat palpabil al acestei președinții și ar trebui să ne concentrăm pe acest lucru”, a subliniat președintele UDMR.

Înainte de CRU au fost acordate premiile Bradul de Argint oferite de conducerea UDMR unor personalități maghiare.