Irina Begu, locul 79 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 500 Gippsland Trophy, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 4-6, 7-6 (10), 7-6 (4),pe britanica Johanna Konta, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 5. Românca a avut nevoie de nouă mingi de meci pentru a se impune, dar a şi salvat două.

Irina Begu şi-a pierdut serviciul în primul ghem al meciului, dar a reuşit să egaleze la 3, pe serviciul adversarei. Konta a mai făcut un break, la 4-4, şi a luat primul set, cu 6-4, după 51 de minute de joc.

Jucătoarea română a avut nevoie de opt mingi de set pentru a egala la 1. După ce fiecare sportivă a obţinut câte un break în debutul setului secund, Begu a reuşit să câştige din nou pe serviciul britanicei şi să ducă scorul la 5-3. Sportiva din Bucureşti a servit apoi pentru set, fără a se impune. Apoi Begu a avut trei mingi de set, la 5-4, dar le-a ratat pe toate.

În tie-break, Begu a condus cu 6-4, 8-7 şi 10-9 şi a salvat la rândul ei două mingi de set, şi de meci în acelaşi timp, înainte de a câştiga cu 12-10, un set de o oră şi 26 de minute.

În decisiv, Irina Begu a rupt echlibrul cu un break la 2-1, apoi a avut 40-0 pe serviciul adversarei, la scorul de 5-3, dar nu a reuşit să închidă meciul. Sportiva română a mai condus cu 40-0 în ghemul următor, a fost din nou egalată. După o a şaptea minge de meci nefructificată, Begu a pierdut ghemul, fiind egalată la 5. Şi acest set a ajuns în tie-break, pe care Begu l-a câştigat la a noua minge de meci, cu 7-4, după trei ore şi 32 de minute de la start.

Ea va evolua în sferturi cu japoneza Naomi Osaka, locul WTA şi cap de serie numărul 2.

Calificarea în această fază este recompensată cu un premiu de 8.770 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

La ora transmiterii acestei ştiri, Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, evoluează, tot în optimi, cu germana Laura Siegemund, locul 51 WTA.


Citeste si...
Cum arată bărbatul care a cucerit-o pe Simona Halep FOTO