Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, și Primăria sectorului 1 au semnat un protocol de colaborare în vederea reconstruirii cele mai vechi club de tenis din țară, Doherty din Capitală. Clubul va fi amplasat în apropierea Operei Naționale Române, unde a fost de fapt înainte să fie demolat.

Ion Țiriac a precizat că avea în minte de mult timp reconstruirea acestui club de tenis. „Un copil are nevoie de 9 luni ca să se nască. Acest proiect cred că îl am în mână de aproape 20 de ani. Mulţumesc azi şi în numele copiilor care vor folosi acest centru, care este cel mai vechi club de tenis din ţară”, a declarat presdintele FRT.

Ion Țiriac: „Ilie Năstase merită un monument”
„Acesta a fost şi va fi un mare centru de tenis, alături de celălalt care sperăm să îl avem foarte curând. Eu când am venit prima oară de la Braşov la Bucureşti am aterizat la clubul Doherty. A fost o piatră de hotar în România.

Nici nu se născuse Ilie Năstase. Pentru că dacă cineva în lumea asta trebuie să îi facă un monument cuiva, atunci lui Ilie Năstase trebuie să îi facă. Pentru că Ilie Năstase a fost cel care a scos tenisul din country club şi l-a adus poporului”, a adăugat Ţiriac.

Întrebat dacă baza Doherty ar putea primi numele Simonei Halep, Ion Ţiriac a răspuns: „Asta trebuie întrebată Simona mai întâi. Pentru că eu Simonei i-aş da tot ce se poate. Însă nu e singurul sportiv din România. Au mai fost şi alţii, însă niciunul nu a câştigat la Wimbledon. Simona este un mare exemplu din toate punctele vedere”.

Citeste si...  Tiriac e cel mai BOGAT fost sportiv din lume!

„Semnez astăzi cu domnul Ion Ţiriac protocolul de colaborare dinte Primăria Sectorului 1 şi Federaţia Română de Tenis. Deci, din acest moment putem sprijini tenisul, iar începând de mâine vom face acea comisie care va începe lucreze pe acest proiect”, a spus Daniel Tudorache, primarul sectorului 1.

Ion Țiriac: „Iarba este pentru animale, pentru că o mănâncă”
Ion Țiriac a fost foarte tranșant în privința construirii unor terenuri cu iarbă, după ce Simona Halep a câștigat turneul de Wimbledon. „Terenuri cu iarbă vom avea atunci când vom muta Wimbledon la Bucureşti. O să fie puţin mai greu. Să fiu sincer, pe mine nu mă interesează. Nu vreau să mă întorc în 1959. Iarba este pentru animale, pentru că o mănâncă. Cimentul e pentru maşini, pentru că merg pe el. Iar zgura e pentru tenis, pentru că tenisul se joacă pe zgură”, a spus omul de afaceri.

Clubul de tenis Doherty din Bucureşti a fost înfiinţat la mijlocul anilor 1920 de fraţii englezi Doherty, cunoscuţi în lumea tenisului. Federaţia Română de Tenis a intrat în proprietatea bazei aflată de mai mulţi ani în paragină, dar nu a avut fondurile necesare pentru reconstrucţie. Clubul Doherty se află pe un teren cu suprafaţă totală de 16.650.00 mp de pe Strada Ştirbei Vodă Nr. 133 din Capitală.

Ulterior, s-a numit Tenis Club București și a fost demolat din ordinul lui Nicolae Ceaușescu cu puțin înainte de evenimentele din decembrie 1989.