Ion Țiriac (80 de ani) a vorbit din nou despre Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000, unde consideră că a avut loc unul dintre cele mai mari furturi din istorie, în ceea ce privește cazul Andreei Răducan.

„Am fost la Sydney cu preşedintele Emil Constantinescu. Acolo ne-au furat mai multe medalii natura: vântul la canotaj, apoi Andreea Răducan la gimnastică… Nu există furt mai mare în istoria sportului, dar tot au fost vreo 26 de medalii”, a spus Ion Țiriac.

Andreea Răducan a pierdut aurul olimpic din cauza unei pastile de Nurofen
Fosta gimnastă Andreea Răducan a trecut imediat de la extaz la agonie în anul 2000, când a reușit să obțină titlul olimpic. Bucuria nu a durat însă mult, fiindcă Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic a decis retragerea medaliei, din cauză că sportiva a fost depistată pozitiv la un control antidoping.

Citeste si...
Panică în SUA. 11 polițiști împușcați de lunetişti în timpul unui protest

În seara dinaintea concursului, Andreea a luat, la îndrumarea medicului, o pastilă de Nurofen, care conține pseudoefedrină, substanță interzisă la vremea respectivă.

S-a tot vorbit, de la momentul respectiv, despre o adversitate pe care șefii Comitetului Internațional Olimpic o aveau față de Ion Țiriac, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv român de la acea vreme, care își dorea să ajungă în structurile de conducere ale forului internațional.

Mai mult, dacă România ar fi obținut o medalie în plus, ar fi intrat în primele 10 națiuni, fapt care i-ar fi permis automat României să aibă doi membri în Comitetul Internațional Olimpic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.