Klaus Iohannis nu crede că prezenţa în turul II al alegerilor prezidenţiale va fi afectată de lipsa unei dezbateri el şi Viorica Dăncilă. Preşedintele spune că românii vor „participa în număr mare” la alegeri. În ceea ce priveşte dezbaterea care va avea loc marţi la Biblioteca Centrală Universitară.

Klaus Iohannis spune că vor fi invitaţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti şi că vor fi discutate „toate temele care sunt de interes într-o campanie de prezidenţiale”.

Jurnalist: Despre dezbaterea de marți la care veți participa dumneavoastră, ne puteți da mai multe detalii, pe ce teme, cu ce moderatori sau analiști?

Klaus Iohannis: Pentru întâlnirea de marți, voi invita persoane care sunt foarte bine în temă, politologi, formatori de opinie, jurnaliști, deja am un cerc de oameni care vor fi invitați, pot fi chiar mai mulți. Vom discuta pe toate temele care sunt de interes într-o campanie de prezidențiale, despre mandatul care a trecut, despre reușite, despre ce s-ar fi putut face, poate mai bine și urmează să se facă în al doilea mandat, despre diferite teme de interes pentru public. Pentru mine este importantă această dezbatere pentru că românii, acum, sunt foarte interesați de aceste teme și, din acest motiv, am gândit un format, care realmente ajunge la chestiune, nu o discuție formală sau de tip cancan, ci o discuție aplicată pe ce a făcut și ce va face președintele.

Citeste si...  Victor Ponta, cenzură inutila în PSD din cauza lui Ioan Rus

Jurnalist: Dar dacă aveați, domnule președinte, un alt contra candidat, ați fi acceptat o dezbatere?

Klaus Iohannis: Acum, vedeți că aceasta este situația și cu această doamnă nu am acceptat discuția. În principal pentru că este reprezentanta unui partid, care este nedemocratic, care a guvernat împotriva românilor și eu nu sunt dispus să legitimez așa ceva.

Jurnalist: Credeți că va fi afectată prezența la urne, în turul doi, de decizia dumneavoastră de a nu avea o dezbatere?

Klaus Iohannis: Nu, poate în sensul pozitiv ar fi influențat, în sens negativ nu cred. Românii sunt foarte interesați și o să participe în număr mare la alegeri.