Un dresor a fost ucis de patru tigri în sudul Italiei, alimentând cererile de interzicere a folosirii animalelor în spectacolele de circ, Parlamentul având în dezbatere această chestiune, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

Poliția a transmis că bărbatul în vârstă de 61 de ani, a fost atacat de tigri joi în timpul unei sesiuni de antrenamente în Triggiano, un orășel din regiunea Apulia. Potrivit presei locale, cele patru feline s-au „jucat” cu trupul bărbatului minute bune, înainte ca echipa de intervenție să poată acționa.

Toți cei opt tigri aparținând circului au fost ridicați de poliție, declanșând protestele asociațiilor pentru protecția animalelor.

Organizația care luptă împotriva disecției pe viu a anuimalelor din Italia cere ca tigrii implicați în incident să nu fie omorâți și solicită Guvernului să grăbească adoptarea legii care interzice utilizarea animalelor în spectacolele de circ.

Citeste si...  Nu o să crezi! Iată de ce blana tigrilor e unică pentru fiecare ezemplar în parte

„Tigrii trebuie salvați… și plasați într-un mediu propice necesităților lor naturale”, se arată într-un comunicat emis de organizație.

Parlamentul de la Roma are în vedere adoptarea unei legi care să interzică animalele sălbatice în spectacolele de circ, după o încercare nereușită în 2017.