Nick Kyrgios (24 de ani) riscă o suspendare după ultimele cuvinte adresate ATP. Australianul a înţeles că a întrecut măsura într-un mod grosolan şi a încercat să se ascundă în spatele alibiului că nu şi-a găsit corect cuvintele.

Amendat cu 113.000 de dolari la Cincinnati, Kyrgios îşi continuă războiul cu ATP. El a fost sancționat pentru părăsirea terenului fără acordul arbitrului, pentru folosirea obscenităților și pentru conduită nesportivă în fața adversarului său.

Povestea a rămas în memoria jurnaliştilor şi, după victoria din primul tur, de la US Open, Kyrgios a fost întrebat dacă a fost afectat de hotărâre.

„Absolut deloc. ATP e corupt oricum, aşa că nu mă interesează ce decizii iau”, a spus jucătorul de la Antipozi.

O declaraţie iresponsabilă care ar putea să îi aducă o suspendare, mai ales că Nick nu e la prima abatare şi ATP a luat în calcul şi în trecut scoaterea lui din circuit pentru o perioadă anume.

Citeste si...
Designer cunoscut: Iohannis 'a făcut ravagii în rândul femeilor', 'al doilea Petre Roman'. Greşeala gravă a preşedintelui

„Se va analiza ce a spus. E o ofensă gravă adusă ATP. O decizie va fi luată după ce se va investiga cazul, iar comisia va fi condusă de Gayle David Bradshaw, vicepreşedintele executiv al ATP”, a fost răspunsul oficial al ATP, după declaraţiile lui Kyrgios de la Flushing Meadows.

Nick Kyrgios a revenit cu precizări
Conştient că a întrecut încă o dată măsura şi că de data aceasta riscă o suspendare, sportivul australian a încercat să îşi nuanţeze spusele.

El s-a ascuns în spatele unui pretext pueril, prin care speră să scape basma curată după acuzele fără precedent.

„Nu mi-am ales bine cuvintele. Am vrut să spun că ATP judecă după un standard dublu. Sunt conştient că merit amenzi şi sancţiuni uneori”, a spus tenismenul, potrivit BBC.