Compania Facebook a plătit sute de contractori externi pentru a transcrie conversațiile audio ale utilizatorilor, dezvăluie Bloomberg, care citează surse din interiorul companiei.

Persoanele angajate să transcrie mesajele audio pentru Facebook nu au fost informate despre proveniența fișierelor audio pe care le-au transcris și nici în legătură cu scopul acestor transcrieri.

Reteaua sociala a confirmat că a transcris mesajele audio ale utilizatorilor, dar că a decis să oprească această practică în urmă cu o săptămână. Compania a menționat că utilizatorii a căror mesaje audio au fost transcrise și-au dat acordul prin intermediul unei opțiuni selectate din Facebook Messeenger. De asemenea, reteaua sociala a precizat că persoanele angajate să transcrie mesajele audio doar verificau dacă Inteligența Artificială  reteaua sociala transcrie corect conversațiile.

Citeste si...
Gabriela Firea se ține de ȘOTII! Imaginea INCREDIBILĂ cu Iohannis pe care postat-o pe Facebook - FOTO INCREDIBIL

Companii mari, precum Amazon sau Apple au fost în mijlocul unor scandaluri pentru colectarea conversațiilor audio de la consumatori care mai apoi erau ascultate de angajați ai companiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.