Altercaţii cu ocazia unei manifestaţie împotriva violenţelor poliţiei au făcut luni seară în centrul Lisabonei mai mulţi răniţi printre forţele de ordine şi au dus la arestarea a patru persoane, a informat o sursă din cadrul poliţiei, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

„Mai mulţi politiei au fost răniţi uşor de pietre aruncate în cursul confruntărilor cu manifestanţii, patru persoane au fost arestate”, a declarat presei comisarul de poliţie Tiago Garcia.

Manifestaţia a fost convocată ca reacţie la o intervenţie în forţă a poliţiei duminică la Seixal, comună de la periferia de sud a Lisabonei, pentru a pune capăt unor lupte într-un cartier cu probleme.

Circa 200 de persoane au participat la miting, denunţând în faţa sediului Ministerului de Interne, în centrul capitalei portugheze, rasismul şi violenţele politiei.

Citeste si...
Țuțuianu ameninta ca va pune bazele unei alternative a PSD

În momentul dispersării manifestaţiei, la primele ore ale serii, mai mulţi protestatari s-au îndreptat spre o arteră selectă din centrul Lisabonei, Avenida da Liberdade, unde au vandalizat mai multe maşini înainte de a agresa forţele de ordine care au răspuns folosind gloanţe de cauciuc.