Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a emis o autorizaţie de urgenţă referitoare la utilizarea tratamentelor cu clorochină şi hidroxiclorochină pentru a trata pacienţii infectaţi cu COVID-19, relatează CNN.

Autorizaţia a fost făcută publică de către Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Umane din SUA, transmite Mediafax. De asemenea, două companii farmaceutice importante din Statele Unite s-au oferit să doneze aceste două tipuri de medicamente.

„Rapoartele preliminare sugerează că aceste medicamente pot oferi un anumit beneficiu în tratarea pacienţilor cu COVID-19. Profilul de siguranţă al acestor medicamente a fost studiat numai pentru indicaţiile aprobate de Administraţie”, au spus oficialii Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor Umane.

Persoanele internate în spital, care au între 50-110 kilograme, pot folosi în caz de urgenţă aceste medicamente, conform autorizaţiei publicate.

Oficialii FDA sunt de părere că beneficiile acestor medicamente şi-au depăşit riscurile. Totuşi, până în prezent, există puţine dovezi ştiinţifice conform cărora clorochina şi hidroxiclorochina ar fi eficiente pentru a trata infecţia cu COVID-19.

Citeste si...  Jandarm surprins exact în momentul în care lovea cu picioarele un tânăr

Statele Unite înregistrează cele mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus la nivel mondial. Peste 139.700 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 şi peste 2400 au murit din cauza acestei boli.

Astfel, Statele Unite au depăşit Italia şi China în privinţa numărului de cazuri confirmate. În acest context, preşedintele Donald Trump a extins până pe 30 aprilie recomandările privind distanţarea socială.

Săptămâna trecută, un bărbat din statul american Arizona a murit, iar soţia lui se află în stare critică, după ce au ingerat fosfat de clorochină – un produs utilizat la curăţarea acvariilor, similar medicamentului anunţat de preşedintele Donald Trump drept un tratament potenţial împotriva infecţiilor cauzate de noul coronavirus.