Featured, International

În Statele Unite 72 de mii de oameni, uciși de coronavirus

În Statele Unite, numărul victimelor a trecut de 72 de mii de americani, iar președintele Trump şi-a anunţat intenţia de a desființa echipa de experți, care l-a consiliat în ultimele 2 luni.

Doar că noianul de reacţii critice l-a făcut să dea înapoi. A spus că nu va renunţa deocamdată la celula de criză, pe motiv că nu ştia cât de apreciaţi de publicul american sunt experţii medicali care fac parte din echipă.

New York rămâne epicentrul pandemiei de coronavirus în Statele Unite, cu peste 330.000 de cazuri şi cel puţin 25.000 de decese. O asistentă medicală din Mississippi şi-a lăsat familia şi a venit ca voluntar, ca să dea o mână de ajutor cadrelor medicale copleşite de amploarea epidemiei.

Aproximativ 20.000 de cadre medicale din alte state lucrează acum în spitalele din New York, încercând să ţină sub control epidemia.

Carla Robinson asistentă: “Mulţi dintre noi nu am mai avut mâncare caldă de 21 de zile, iar eu vin din sud, aşa că-mi lipseşte mâncarea de acasă, dar rezist cu multe salate reci şi altele asemenea.”

Fiecare om vindecat de COVID-19 reprezintă o victorie pentru medici.

În cazul lui Hector Calderon din Oregon, putem vorbi chiar de un miracol. Bărbatul a petrecut ultimele 2 luni la terapie intensivă, în majoritatea tiimpului sedat şi intubat. Hector s-a numărat printre primii pacienți care a primit medicamentul Remdesivir.

Sunt multe alte cazuri în care pacienţii nu au mai putut fi salvaţi. Cheiul din Brooklyn a fost transformat într-o uriaşă morgă. Aici au fost aduse zeci de camioane frigorifice, unde vor fi depozitate trupurile celor ucişi de virus, până când vor putea fi înmormântaţi sau incineraţi.

După ce a anunţat că vrea să dizolve respectata celulă de criză, mobilizată de 2 luni pentru a găsi soluţii în criza pandemiei, Donald Trump a revenit asupra deciziei, pe motiv că nu ştia cât de populară e echipa. Ba chiar va adăuga membri noi în componenţă.

Donald Trump: “Celula de criză a făcut o treabă minunată. Am avut o întâlnire ieri, am avut una în această dimineaţă, poate mai importantă şi vom lăsa celula de criză pe termen nedeterminat. Vom vedea.”

Dizolvarea echipei din care făcea parte epidemiologul Anthony Fauci şi alţi specialişti a fost percepută în State drept un semn că administraţia Trump vrea să treacă lupta cu virusul pe planul al doilea şi să se concentreze pe relansarea economiei.

Însă, în Statele Unite, numărul de infectări creşte zilnic cu 20 de mii în medie. Iar al deceselor fluctuează între o mie şi 2 mii.

 

blank