O femeie de 53 de ani ar fi în spatele tentativei de asasinat a lui Donald Trump, căruia i-a fost trimis o scrisoare otrăvită.

Suspecta care se afla în spatelecare a asasinări lui Donald Trump a fost arestată Pascale Ferrier, în vârstă de 53 de ani, cetăţean canadian de origine franceză, potrivit presei canadiene.

Iată cine este femeia care a stat în spatele tentativei de asasinat a lui Donald Trump

Apariţia sa în instanţa americană, programată pentru luni, a fost amânată, urmând să aibă loc marţi după-amiază, scrie Agerpres.

Potrivit CBC, suspecta a fost anterior condamnată la închisoare în SUA după ce a fost prinsă conducând cu permis de conducere fals.


O unitate specializată a poliţiei federale canadiene a efectuat luni o percheziţie în regiunea oraşului Montreal în legătură cu scrisoarea otrăvită adresată preşedintelui american Donald Trump, precum şi cu alte cinci scrisori similare trimise în Texas, informează AFP citând surse poliţieneşti.

Percheziţia, parte a unei solicitări de asistenţă din partea poliţiei federale americane, urmează arestării femeii în timp ce încerca să intre în SUA din Canada.

Femeia, care purta o armă de foc în timpul arestării, trimisese un plic adresat preşedintelui Trump ce conţinea ricină, precum şi alte scrisori otrăvite la cinci adrese din Texas.

„Pot confirma că plicuri ce conţin ricina otrăvitoare şi mortală mi-au fost trimise prin poştă mie şi la trei membri din echipa mea”, a declarat pe Twitter Eddie Guerra, şeriful comitatului Hidalgo din statul Texas, care a precizat că nimeni nu a avut de suferit.

Poliţia canadiană nu a dorit să divulge dacă apartamentul situat într-o clădire din Longueuil, la sud de Montreal, şi care a fost percheziţionat luni, este locuinţa suspectei.

Ricina, otravă produsă prin prelucrarea boabelor de ricin, este fatală chiar şi în doze mici dacă este înghiţită, inhalată sau injectată şi nu are antidot.

Toată corespondenţa adresată Casei Albe este inspectată şi sortată în nişte depozite din apropierea capitalei federale Washington, plicul ucigaş fiind astfel interceptat înainte de a ajunge la reşedinţa preşedintelui american.


Citeste si...
China somează SUA să-și achite datoria de 2 miliarde de dolari la ONU