In Portland Mii de oameni protestează în Portland, cel mai mare oraș din statul american Oregon, după ce agenții federali au fost staționați în oraș contrar voinței oficialilor locali, conform AP.

„Suntem aici să ne apărăm democrația. Și să le spunem federalilor să meargă acasă. Nu e locul lor aici”, a spus Jasmine Hoang, protestatar.

In Portland protestează cetățeni față de acțiunile brutale ale poliției, iar mulțimii s-a alăturat și primarul orașului, Ted Wheeler.

„Sunt alături de voi orice ar fi. Dacă lansează gaze lacrimogene spre voi, lansează gaze lacrimogene spre mine”, a spus primarul.

Primarul democrat s-a opus staționării agenților federali în Portland, dar cu toate acestea a fost ținta multor critici din partea protestatarilor, care au țipat la el și l-au înjurat.

Locuitorii din Portland și mai mulți membri ai Consiliului Local l-au acuzat pe Wheeler că nu a reușit să controleze poliția locală, care a atacat protestatarii cu gaze lacrimogene în mai multe rânduri.

Violențele dintre poliție și protestatari, care continuă de două luni de la moartea lui George Floyd, au determinat agenții federali să intervină în oraș.


Citeste si...
Avocatul al monstrului din Caracal, recunoaste că copila a sunat la 112 de pe telefonul clientului sau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.