Ministrul Mediului a anunțat că imediat după dezbaterile publice și sesiunea de validare a producătorilor, programele „Rabla” și „Rabla Plus” vor începe. Este posibil ca startul să se dea în jurul datei de 10 mai: „Îi anunț pe toți românii care au mașină mai veche de 10 ani că, probabil în jurul datei de 10 mai, vor putea să acceseze programele ‘Rabla’ și ‘Rabla Plus’. În momentul în care dezbaterea publică este gata, pe data de 24 aprilie, să fim gata și cu Ghidul, și cu procedura întocmai.

Am reușit și chiar ne-am dorit să lansăm deodată ambele programe, atât ‘Rabla’, cât și ‘Rabla Plus’, undeva în jurul datei de 10 mai, pentru că de data aceasta cetățenii sau persoanele juridice care doresc să-și achiziționeze o mașină electrică beneficiază de o primă de 10.000 de euro și au posibilitatea să beneficieze și de cei 6.500 de lei care înseamnă prima de casare”, a spus Grațiela Gavrilescu la Antena 3.

Bugetul pentru program este de 180 de milioane de lei, iar prima de încasare este 6 500 de lei. De asemenea, Grațiela Gavrilescu a adăugat că anul acesta va demara un program destinat mașinilor electrice, iar orașul-pilot care ar urma să beneficieze de o astfel de rețea va fi Bucureștiul.