La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, PMB, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) acorda un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare copil nascut incepand cu data de 26 iunie 2017.Pana in prezent, au fost depuse 1.208 dosare complete de solicitare a stimulentului financiar, iar programul continua.

 

Astfel, in intervalul 3-28 iulie, parintii din Bucuresti au solicitat acordarea stimulentului financiar pentru 602 baieti si 606 fete, cele mai multe cereri provenind din sectorul 6 – (259), fiind urmat de sectorul 3 cu 250, sectorul 4 cu 198 de solicitari, sectorul 2 – 183 de dosare, sectorul 5 cu 174 si sectorul 1 cu 144 de cereri. Din numarul total de cereri, 1.125 provin de la parinti din Bucuresti, iar restul de 83 au viza de flotant.

Citeste si...
Ce le pregăteşte poliţia locală şoferilor?!

Totodata, cele mai multe nasteri (declarate in dosarele de solicitare a stimulentului financiar) au avut loc la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Filantropia” – 180, urmat de Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sirbu” – 145 de bebelusi, Spitalul Baneasa Regina Maria – 142 si Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – 126.

 

Sumele sunt acordate de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, iar pentru obtinerea stimulentului trebuie ca macar unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau resedinta pe raza municipiului Bucuresti, iar nasterea copilului sa fi fost inregistrata intr-o maternitate publica sau privata din Capitala. Termenul de depunere a dosarului este o luna de la data nasterii copilului.