Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunţat, joi dimineaţă, reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica, în Costa Rica, în urma schimbului de date şi informaţii transmise prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Poliției Române.

Presa din Costa Rica a difuzat, pe lângă imaginile oferite de Interpol, și imagini cu cele două fugare înainte de a fi arestate. Udrea e poartă doar haine de firmă, de la sandale Hermes la curea Chanel. Bica e fotografiată într-un Mercedes de lux, deși în România spunea că nu mai are bani ca să trăiască și e nevoită să se apuce de avocatură.

Elena Udrea și Alina Bicaau fost duse la Tribunalul Penal din San José – Costa Rica. Cele două urmează să fie audiate de către instanță, judecătorii fiind cei care vor decide și măsurile ce se impun după.Ambele erau investigate, supravegheate şi monitorizate de autorităţile din Costa Rica.

Citeste si...  MĂRUL şi afişele Elenei Udrea provoacă SCANDAL: "Nu e BUNĂ şi pentru noi. Fata noastră e mai frumoasă"

Atât Alina Bica, cât și Elena Udrea aveau notițe roşii de urmărire internațională prin Interpol, ca urmare a condamnărilor primite în România, în dosare de corupţie. Fostul ministru al Turismului este condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, în timp ce fostul procuror-șef DIICOT a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost cercetat și Adrian Videanu.

În momentul în care vor fi audiate de instanță, este posibil ca acestea să invoce cererile de azil depuse, motiv pentru care judecătorii ar putea să amâne o decizie privind extrădarea.

Tribunalul ar putea însă să aprobe măsuri preventive, până când autoritatea pentru migraţie va decide dacă le acordă sau nu statut de azilant.

SURSA:STIRI PE SURSE.RO