Un fenomen meteo extrem, o tornada care, s-a produs marţi după-amiază în zona localităţii Drajna, iar un autocar cu 39 de pasageri a fost răsturnat, fiind impins la 10 metri de axul drumului. De asemenea, aproximativ 10 case au rămas fără acoperiş.

Imagini terifiante cu tornada au fost postate de numeroşi martori ai fenomenului meteo extrem, înaintre ca aceştia să facă legătura cu accidentul rutier.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat la Realitatea TV că opt pasageri au fost transportaţi la spital, pentru îngrijiri. Ca urmare a caracterului cu totul special al accidentului, a fost activat planul roşu de intervenţie SMURD.

Un număr de 12 persoane au primit asistenţă medicală la locul producerii accidentului rutier de la Drajna, când un autobuz cu 39 de pasageri s-a răsturnat, iar patru dintre victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Slobozia, pentru investigaţii suplimentare, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Citeste si...
Giulia Anghelescu, pentru prima dată sare de la trambulină

În imaginile surprinse de martorii oculari, se vede cum vârtejul uriaş poartă o cantitate mare de praf şi pământ.