Ileana Stana Ionescu s-a retras din teatru la vârsta de 82 de ani. Îndrăgita actriță a reușit să joace, în peste 60 de ani de carieră, sute de roluri atât pe scena teatrului, cât și în filme.

Ileana Stana Ionescu, odată cu împlinirea vârstei de 82 de ani, a decis că este momentul să-și încheie cariera, cu toate că în urmă cu jumătate de ani altele erau planurile sale: „Ce să fac, e structura mea, probabil că sunt înzestrată de Creator cu multă forţă. Şi sper să mai am câţiva ani ca să pot să mă comport aproape la fel. N-am niciun secret, este natura mea destul de robustă şi iubesc aşa de mult teatrul încât nu am niciun fel de strângere de inimă când începe spectacolul. Asta îmi doresc cel mai mult, să fiu sănătoasă, să fiu alături de soţul meu, cu care m-am înţeles toată viaţa foarte bine şi doresc să ne bucurăm împreună şi să trăim tot aşa de fericiţi ca până acum” – declara Ileana Stana Ionescu pentru presa mondena.

Ieri, pe 14 septembrie, odată cu aniversarea sa, pentru Ileana Stana Ionescu, marea doamnă a comediei românești, a fost trasă cortina pentru ultima oară încununând o carieră măreață, strălucită și desăvârșită. Cu toate că juca în trei spectacole de succes la Teatrul Național București, „Micul infern” (regia Mircea Cornișteanu), „Idolul și Ion Anapoda” (regia Ion Cojar) și „Terorism” (regia Felix Alexa), Ileana Stana Ionescu a cerut să fie scoasă din distribuție. Conform sursei citate, se pare că motivul care a împins-o să ia această decizie radicală este legat de vârsta înaintată care și-a pus amprenta negativă asupra stării sașle de sănătate.