Un bărbat a murit, sâmbătă dimineața, în urma unui incendiu care a izbucnit la un atelier de tâmplărie din apropierea Mănăstirii Sfântul Pantelimon, din Siliștea Gumești, județul Teleorman. Pompierii spun că acesta era un îngrijitor al mănăstirii, scrie Mediafax.

Pompierii din Teleorman au lucrat mai bine de cinci ore pentru a stinge incendiul izbucnit în curtea Mănăstirii Sfântul Pantelimon din localitatea Siliștea Gumești, care are în apropiere un atelier de tâmplărie.

Un bărbat despre care pompierii spun că este, cel mai probabil, îngrijitor al mănăstirii, a fost găsit carbonizat.

Potrivit ISU Teleorman, incendiul s-a declanșat din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică a unui aparat de prelucrare a lemnului și a cuprins întreaga suprafață a atelierului de tâmplărie, de aproximativ 500 de metri pătrați.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, că la operațiunea de salvare au participat pompieri din mai multe localități ale județului, incendiul find extrem de puternic.

„A fost un incendiu la un atelier de tâmplărie din curtea mănăstirii, la un atelier destul de mare, de 500 de metri pătrați, care în interior avea și două sau trei camere de locuit. Acolo stăteau trei persoane. Două s-au autoevacuat, una a fost prinsă în interior. Când au ajuns pompierii, au găsit-o carbonizată. E vorba de un bărbat de 59 de ani, un îngrijitor al mănăstirii”, a spus Dragomir.

Citeste si...  Andreea Mantea face o dezvaluire delicioasă! Ce legătură are cu Victor Slav?

Incediul a distrus acoperișul pe aproximativ 500 de metri pătrați și toată hala, în care se aflau aproximativ 8 tone de lemn, precum și două autoturisme vechi parcate în apropiere.

Valoarea pagubelor a fost estimată la aproximativ 100.000 lei.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea Gumești este considerat un loc în care se întâmplă minuni. Fostă unitate militară, transformată în mânăstire, lăcașul de cult a devenit celebru, după ce, în anul 2014, icoanele ar fi plâns cu mir. De atunci, locul este vizitat anual de mii de credincioși din toată țara.