Premierul britanic Boris Johnson se află în vizită în Scoția pentru a anunța o creștere a finanțărilor pentru ferme. Se întâmplă la mai puțin de două luni înainte de ieșirea programată a Marii Britanii din UE, în condițiile în care opoziția i-a refuzat cererea de a organiza alegeri anticipate.

Aflat în vizită la o fermă din Aberdeen, Boris Johnson s-a lăsat fotografiat în timp ce plimba un taur. Potrivit BBC, un polițist în civil a fost lovit de taurul pe care îl trăgea premierul britanic.

Johnson va prezenta un plan care prevede creșterea cu 211 milioane de lire sterline a finanțării pentru fermierii scoțieni, care ar urma să echilibreze cheltuielile pentru agricultură din Marea Britanie.

Citeste si...  Vanghelie afirmati grave ,la adresa lui "Niculae Badalau este cel mai mare mincinos"

Luni, Johnson ar urma să ceară Parlamentului alegeri anticipate, dar opoziția a anunțat că se opune unei astfel de măsuri.

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, spune că s-ar bucura dacă s-ar organiza alegeri generale în Scoția și că Partidul Conservator ar fi învins, pentru că oamenii ar dori o șansă să-și „aleagă singuri viitorul”.

scotia, boris johnson, taur