Momente impresionante la Rogers Cup, imediat după abandonul Serenei Williams. Bianca Andreescu, noua campioană de la Toronto, a venit lângă americancă, a luat-o în brațe și i-a spus câteva cuvinte superbe.

Americanca era cu lacrimi în ochi, dar momentul pe care Bianca i l-a oferit a făcut-o să râdă și să își revină după șocul retragerii după numai patru game-uri.

”Îmi pare atât de rău. Pot să te îmbrățișez? Ești bine? Ce s-a întâmplat? Ești o bestie când vine vorba de accidentări, eu am avut deja atâtea accidentări. Știu că ai un tatuaj ca al meu, citesc totul despre tine”, a spus Andreescu, înainte să o ia în brațe pe marea campioană.

Bianca Andreescu va urca pe locul 14 WTA
Bianca Andreescu, locul 27 WTA, a câştigat, duminică, turneul Rogers Cup, de la Toronto, profitând în finală de abandonul americancei Serena Williams, numărul 10 mondial şi favorită 8.

Williams a abandonat după 19 minute de joc, când sportiva în vârstă de 19 ani conducea cu 3-1.

Bianca Andreescu este prima sportivă din Canada care a câştigat Rogers Cup în ultimii 50 de ani.

Andreescu va urca pe poziţia 14 WTA ca urmare a succesului de duminică.

Citeste si...  Vezi ce a răspuns Bianca Andreescu unui jurnalist care i-a mărturisit că o iubește pe mama ei

A fost cea mai scurtă finală din istoria turneului, iar Bianca Andreescu obține – deși nu așa și l-ar fi dorit – trofeul competiției găzduite de orașul ei, Toronto, fiind al doilea ei titlu WTA din acest an și din carieră. De luni, Bianca Andreescu ajunge pe locul 14 mondial, o performanță remarcabilă: acum un an, nu era nici măcar în Top 200.

În finala din circuitul ATP, găzduită de Montreal, trofeul Rogers Cup 2019 i-a revenit lui Rafael Nadal (nr.2 ATP), după o finală ușoară cu rusul Daniil Medvedev (nr.9 ATP), câștigată într-o oră și zece minute, în două seturi: 6-3, 6-0.

Promisiunea Biancăi Andreescu: „Este doar începutul!”

Emoționată, ea îi mulțumește Serenei, căreia îi laudă performanțele, și mulțumește federației canadiene, organizatorilor și publicului. „Fără voi n-aș fi putut”, le spune ea spectatorilor. Iar echipei ei îi promite: „E doar începutul!”. Ultimele mulțumiri le adresează prietenilor și familiei, alături de o declarație de dragoste. Și, deși atât de tânără, Bianca Andreescu spune că speră ca realizările ei să fie o inspirație pentru tinerii jucători.