Doi români au fost condamnați la închisoare pe viață în Sicilia, Italia, după ce au omorât o femeie, tot româncă, în casa ei, în camera în care se afla și bebelușul acesteia, în vârstă de 11 luni.

Crima a avut loc în octombrie 2017, victimă fiind Alina Elena Biță, soția vărului celor doi criminali, Paul Andrei T., 18 ani, și Florin B. 19 ani, potrivit Giornale di Sicilia.

În dimineața de 9 octombrie, cei doi s-au dus să o viziteze pe Alina, știind că soțul acesteia era plecat la muncă. Însă adevăratul motiv al vizitei era jaful: tinerii știau că cei doi soți aveau în casă o sumă de bani.

În timpul vizitei, femeia l-a surprins pe unul din tineri în timp ce căuta banii în dormitor, moment în care s-a iscat un conflict care a ajuns la crimă, femeia fiind sugrumată în fața bebelușului, o fetiță.

Citeste si...  Iată care este situația infectărilor cu coronavirus

Toate probele criminalistice i-au indicat pe cei doi, dar, timp de 8 luni, au negat crima. La primul termen al procesului, însă, Paul Andrei T. a recunoscut totul. „Eu am ucis-o pe Alina. M-am aruncat peste ea și am strâns-o de gât cu toată puterea mea”, a mărturisit în fața instanței. Ancheta a stabilit că, în acest timp, femeia era imobilizată de celălalt autor.

După ce au ucis-o pe femeia care le era și rudă, cei doi români au luat banii și au plecat. Vecinii au fost alertați de plânsul copilului. Au bătut în ușa femeii și când au văzut că nu răspunde, au alertat autoritățile.