Răzvan Marin îl face deja uitat la Ajax pe Frenkie De Jong – mijlocaşul român a fost titular în meciul de acasă cu Emmen, câştigat cu 5-0 de „lăncieri” în partida din a doua etapă a campionatului olandez. Românul, pentru care olandezii au plătit 12,5 milioane de euro, a participat la faza de construcţie a patru dintre cele cinci goluri ale lui Ajax.

De altfel, Răzvan Marin a fost campionul statisticilor după meciul de la Johan Cruyff Arena – a fost cel mai bun pasator de pe teren cu 105 pase, dintre care 88 precise. 39 au fost trimise spre careul advers, dintre care 29 au fost complete. Românul, pentru care olandezii au plătit 12,5 milioane de euro

Trupa lui Erik ten Hag a deschis scorul în minutul 27, prin Donny Van de Beek. Au urmat Ziyech şi apoi Tadic, care au dus scorul la 3-0 pentru noua echipă a lui Răzvan Marin.

Klaas Jan-Huntelaar a fost introdus în minutul 72 şi a stabilit scorul final, cu o dublă. La cel de-al doilea gol al lui Huntelaar, Răzvan Marin i-a trimis o pasă superbă, peste toată apărarea adversarilor. Huntelaar a ratat iniţial, însă a marcat din respingere, cu capul.

Citeste si...
Răzvan Marin fotbalist în valoare de nouă milioane de euro dar cam golan la înjurat pe Liţă Dumitru

Intră aici pentru a vedea pasa lui Marin pentru Huntelaar!

Răzvan Marin este anunţat titular şi în returul cu PAOK Salonic de marţi seară. În tur, pe terenul grecilor, a fost 2-2.

Răzvan Marin a fost criticat la debutul în campionat pentru Ajax
Răzvan Marin a fost titular în prima etapă a campionatului din Olanda, în Vitesse – Ajax 2-2. Internaționalul român a fost schimbat în minutul 68, după o evoluție care a fost criticată.

La pauza meciului, Marco van Basten a analizat prestația ”lăncierilor” și a criticat poziționarea pe teren a fostului jucător de la Viitorul.

Răzvan Marin venise după un debut spectaculos la Ajax, în Supercupa Olandei. Atunci, Marin a avut 78 de atingeri, capitol la care a fost depășit doar de Blind (80). Românul s-a putut lăuda și cu 9 recuperări, dar și cu 3 intercepții, fiind primul în aceste două topuri.