Simona Halep o va înfrunta în sferturile de finală de la Australian Open pe Serena Williams, după ce constănțeanca s-a impus azi, la Melbourne, în optimi, în fața polonezei Iga Swiatek, scor 3-6, 6-1, 6-4.

Eleva lui Darren Cahill și-a luat astfel revanșa după eșecul suferit în fața polonezei, în toamnă, la Roland Garros, și duce scorul „directelor” la 2-1. Misiunea în faza următoare, marți, va fi una mult mai grea, pentru că Halep se va duela cu Serena Williams (39 de ani, 23 de titluri de Grand Slam).

Americanca a trecut în trei seturi de Aryna Sabalenka (7 WTA), duminică dimineață, scor 6-4, 2-6, 6-4

George Cosac, fost președinte al Federației Române de Tenis și om care s-a aflat lângă Simona la mai toate rezultatele mari obținute de constănțeancă, susține că Serena Williams a slăbit după perioada în care a fost accidentată.

George Cosac: „Serena a și slăbit destul de mult, câteva kilograme, ceea ce-i oferă o deplasare și mai bună pe teren”
Williams nu mai jucase până la Melbourne de la Roland Garros, când s-a accidentat la tendonul lui Ahile.

„M-am uitat la meciurile Serenei, stă foarte bine și din punct de vedere fizic, și din punct de vedere mental, nu degeaba e considerată printre cele mai bune jucătoare din toate timpurile. Eram obișnuiți cu Serena mai corpolentă până acum.

A și slăbit destul de mult, câteva kilograme, ceea ce-i oferă o deplasare și mai bună pe teren. Este un fel de box cu Serena, cine apucă să lovescă prima, își creează un avantaj”, a declarat George Cosac.

George Cosac: „Simona e ca un motor diesel”
„Simona e ca un motor diesel, se încălzește uneori mai greu, dar când se lansează, nu mai poți să o oprești”, spunea fostul component al echipei de Cupa Davis.

Simona Halep și Serena Williams s-au mai întâlnit de 12 ori, iar bilanțul este favorabil americancei, care a câștigat nouă dintre aceste dueluri. În schimb, românca a triumfat la ultimul meci direct cu Serena, în finala de vis de la Wimbledon 2019, scor 6-2, 6-2


Citeste si...
Trump și Melania pun capăt casatoriei lor? Iată care ar fi motivul