Ianis Hagi, tot mai nemulțumit de situația sa în Belgia, a început ca rezervă partida pe care Genk a jucat-o acasă cu Waasland-Beveren, în a 18-a etapă a campionatului. Fiul ”Regelui” a intrat pe teren în minutul 68, dar și-a făcut imediat simțită prezența.

Ianis Hagi a pasat decisiv pentru golul de 4-0 al lui Genk, la doar un minut după ce a fost introdus pe gazon. Românul a executat cornerul care a dus la golul lui Sander Berge  Meciul s-a încheiat cu scorul de 4-1, iar Genk e pe șapte în Belgia, cu 28 de puncte.

Ianis Hagi, cifre bune la Genk
Considerat una dintre cele mai mari țepe din fotbalul belgian, Ianis Hagi are cifre decente la Genk. Trei goluri și patru assist-uri, în cele 12 partide jucate în campionat. De asemenea, românul are și cinci apariții în Champions League, unde n-a punctat și nici n-a oferit nicio pasă de gol.

Citeste si...  Vezi cați pușcăriași au beneficiat de legea recursului compensatoriu

Recent, fostul antrenor al lui Genk, Felice Mazzu, a explicat de ce Ianis Hagi nu a reușit până acum să se adapteze la fotbalul din Belgia.

„Uitaţi-vă la Hagi, un fotbalist foarte bun, dar într-o linie de mijloc formată din trei fotbalişti nu e potrivit. Am vorbit cu el ore în şir despre acest aspect.

El poate juca doar în spatele atacantului, dar restul echipei trebuie să joace în funcţie de el. În acest mod s-a compromis la Genk”, a spus tehnicianul.

În caz că Ianis Hagi se decide s-o lase pe Genk în iarnă, nu e exclusă o revenire în Liga 1. Viitorul, echipa tatălui său, i-ar întinde, cu siguranță, o mână de ajutor, dar și Pițurcă l-ar vrea la Craiova. ”La Viitorul nu are public ca la Craiova, dar tăticul lui e patron acolo şi e mai bine pentru el”, a spus ”Piți” în urmă cu câteva zile.