Ducele şi ducesa de Sussex, Harry şi Meghan, nu vor mai folosi eticheta “Sussex Royal” din primăvara acestui an, informează bbc.com, conform news.ro.

Potrivit unui purtător de cuvânt al cuplului, ţinându-se cont de regulile guvernamentale cu privire la folosirea cuvântului “royal”, s-a convenit ca fundaţia celor doi să nu se numească Sussex Royal Foundation. De asemenea, cererea depusă la Oficiul Britanic de Proprietate Intelectuală a fost retrasă.

“Ducele şi ducesa de Sussex nu intenţionează să folosească “SussexRoyal” după primăvara anului 2020. Drept urmare, cererile de marcă înregistrată depuse ca măsură de protecţie, urmându-se modelul Royal Foundation, au fost retrase”, a precizat reprezentantul cuplului.

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan au solicitat anul trecut la Oficiul Britanic de Proprietate Intelectuală ca numele fundaţiei lor, Sussex Royal, să devină marcă înregistrată. Cererea lor de marcă înregistrată includea o varietate de bunuri, servicii şi activităţi, de la cărţi până la îmbrăcăminte şi campanii educative şi caritabile.

Citeste si...
Iată ce are de spus Eugen Iancu, după ce Dan Puric i-a făcut haimanale pe cei de la Colectiv

Prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, şi soţia sa Meghan au anunţat la 8 ianuarie că renunţă la obligaţiile lor protocolare în cadrul familiei regale. Cei doi au renunţat la alocaţia regală şi trebuie să returneze unele cheltuieli publice de care au beneficiat, în special 2,4 milioane de lire sterline (2,8 milioane de dolari), bani cu care a fost renovată reşedinţa lor din Regatul Unit.

Începând din 31 martie, cei doi nu vor mai reprezenta monarhia.

Sursa: News.ro