Federația de Tenis din România nu mai primeşte finanţare de la buget, iar Simona Halep și Horia Tecău au tras un semnal de alarmă în acest sens, informează Digisport.ro.

Reacția li Simona Halep vine după ce Ministerul Tineretului și Sportului a decis să diminueze bugetele federațiilor sportive cu mari merite, dar și cu potențial de medalii la campionate mondiale și la Jocurile Olimpice. Este vorba de handbal, rugby, scrimă și judo. Cel mai afectat sport este tenisul, care nu mai primeşte deloc finanțare.

Federaţia de Tenis a fost considerată ca fiind neeligibilă pentru finanţare, deşi tenisul a fost în ultimii ani sportul prin care România s-a recomandat internaţional la cel mai înalt nivel. Finanţarea Federaţiei a fost blocată încă din 2017, după ce s-a dovedit că preşedintele George Cosac a fost ales cu ajutorul unor cluburi care nu erau afiliate.

Citeste si...
Gestul extraordinar de care nimeni n-a ştiut. Ce decizie a luat Simona Halep în timpul turneului de la Indian Wells

„Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii”, a spus Simona Halep la Pro TV.

Horia Tecău, câştigător de Grand Slamuri la dublu şi dublu mixt, a declarat și el: „Noi avem şi talent, şi dorinţă, şi voinţă, ce vreţi voi, dar stăm fără această finanţare”, s-a plâns Tecău.