Simona Halep a încheiat contractul cu Adidas la finalul anului trecut și de atunci nu a semnat cu nicio firmă de echipament sportiv. Reprezentanţii săi au vrut să se întoarcă la brandul german, anunţă presa din Australia, însă au fost refuzaţi.

Simona Halep le-a solicitat nemților de la Adidas două milioane de euro pe an pentru a semna un nou contract, dar aceștia au spus „pas”. Cei din echipa managerială a marii noastre campioane au fost convinşi că vor găsi un angajament mai bun repede, însă fostul număr unu mondial suferă la capitolul „marketing”. Conform informaţiilor apărute în presa de la Antipozi, cei din echipa Simonei au reluat la începutul anului discuţiile cu Adidas, însă firma de echipament sportiv îşi împărţise deja bugetul pentru anul în curs.

Când au văzut că nu găsesc un angajament la nivelul celui cerut de la Adidas, cei din echipa Simonei s-au întors la producătorul german, căutând o soluţie de mijloc. Dar nu a mai fost posibilă o colaborare, Adidas alocând deja bugetul pentru 2018„, notează 24australia.xyz.

La Australian Open, Halep a devenit primul număr unu mondial din istorie care a evoluat cu un echipament fără sponsor în era Open.

Citeste si...
Aveți câine acasă? Iată ce spune un studiu

Se poartă în această perioadă discuţii cu Nike, companie care i-a oferit sportivei noastre un contract în valoare de 1,3 milioane de euro pe an, informează El Pais. În paralele, se negociază cu Asics, Lacoste și K-Swiss, dar se pare că nimeni nu se apropie de suma de două milioane, cerută iniţial de la Adidas.

Halep a început anul de pe primul loc în clasamentul WTA, dar nu și în materie de contracte de imagine. În 2017, conform cifrelor publicate de revista Forbes, Halep s-a aflat printre sportivele plătite bine, cu încasări de 4,9 milioane de euro. Ea a fost depășită net, însă de Serena Williams (21,5 milioane de euro), Kerber (10 milioane de euro), Danica Patrick (9,5 milioane de euro), Ronda Rousey (9 milioane de euro), Venus Williams (8,3 milioane de euro) Muguruza (6,1 milioane de euro), Wozniacki (5,9 milioane de euro), Agnieszka Radwanska (5,8 milioane de euro) și Eugenie Bouchard (5,6 milioane de euro).