Guvernul PNL: Șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus vineri, în numele Guvernului, o sesizare la CCR pentru un conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern în legătură cu depunerea unei moțiuni de cenzură în sesiune parlamentară extraordinară.

Guvernul PNL contestă procedura și susține că este o moțiune poate fi depusă doar în sesiunea ordinară, care începe la 1 septembrie. De asemenea, executivul consideră că este neconstituțional ca o moțiune să fie depusă în sesiune extraordinară și să fie votată în sesiunea ordinară.

„Cerem PSD să amâne votul după pronunțare”, a spus Ionel Dancă, după depunerea sesizării la CCR.

Ionel Dancă a acuzat PSD că vrea să lase țara fără guvern într-o perioadă în care România se confruntă cu pandemia și cu criza economică.

„PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă incendiul. Cui i-ar folosi ca țara să nu aibă un guvern cu funcții depline în condițiile în care pandemia nu s-a terminat.”, a declarat șeful cancelariei prim-ministrului.

Întrebat dacă le va cere judecătorilor să judece solicitarea mai repede, ținând cont că sunt în vacanță judecătorească, Danca precizat că este atributul CCR să stabilească data la care vor judeca contestația.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD, semnată de 205 parlamentari și intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”, a fost citită joi în Plenul Parlamentului.

Citeste si...
Ponta: Candidatul la prezidenţiale nu poate fi stabilit decât de Congresul PSD din septembrie