Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a contestat poziţia dolarului ca monedă a rezervei mondiale argumentând că ar putea fi înlocuită cu o monedă digitală pentru a pune capăt împotmolirii economiilor cared au generat 10 ani de inflaţie scăzută, transmite The Guardian.

Guvernatorul Bancii Angliei a decis înlocuirea dolarului, ca moneda principală de rezervă natională exemplul lirei ca monedă a tranzacţiilor oficiale la nivel international, de acum 100 de ani, Carney a declarat că dolarul a atins un nivel unei poziţii dominante, ceea ce îl determină să funcţioneze drept barieră în calea redresării durabile.

Acesat a spus că o nouă monedă digitală susţinută de un grup mare de naţiuni va debloca fondurile în dolari pe care guvernele le constituie în prezent poliţă de asigurare pentru perioadele incerte.

Citeste si...
Mugur Isărescu, acuză faptul că s-au pus tunurile pe BNR

Guvernele stochează dolari pentru a se asigura în faţa schimbărilor din economia Statelor Unite, care în ultimele timpuri s-au intensificat, şi au determinat o creştere semnificativă a costurilor împrumuturilor.

„Influenţa dolarului asupra condiţiilor financiare globale ar putea scădea, în mod similar, dacă ar fi creată o arhitectură financiară în jurul noii [monede digitale] care să demonteze poziţia dominantă a dolarului pe piaţa de credite. Prin reducerea influenţei SUA asupra ciclului financiar global, acest lucru ar contribui la reducerea volatilităţii fluxurilor de capital către economiile de piaţă emergente ” a susţinut Mark Carney.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.