Grupul Grampet, cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi Europa de Sud-Est, deținut de Gruia Stoica, a preluat controlul asupra fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, după ce și-a majorat participația de la 20% la 74%.

Fabrica are în acest moment 160 de angajați și este echipată cu linii de fabricaţie de ultimă generaţie care îi oferă o capacitate de producţie echivalentă cu peste 500 de milioane de unităţi terapeutice. Polisano produce peste 50 de mărci proprii de suplimente alimentare și OTC-uri distribuite în 35 de țări.

„Investiţia vine după două achiziţii consecutive de participaţii minoritare, pe parcursul anului trecut, timp în care am înţeles mai bine nevoile şi potenţialul de dezvoltare al acestei fabrici. Am primit astfel confirmarea că decizia iniţială de a prelua unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria farmacutică românească şi a-l duce la următorul nivel de dezvoltare a fost una corectă. Am alocat deja resurse importante pentru extinderea activităţii, pentru că ne propunem să aducem Polisano Pharmaceuticals pe primul loc în Europa Centrală şi de Sud Est la producţia de medicamente necesare în tratarea cancerului”, spune Gruia Stoica, preşedintele Grupului Grampet.

Citeste si...  Sadism: Niels Högel, criminalul care a ucis 300 de oameni, condamnat

Compania a mai anunțat că pregătește lansarea primei linii de producţie de medicamente oncologice solide în prima jumătate a anului viitor, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 milioane de unităţi terapeutice anual. Totodată, până la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregătirile pentru producţie pe liniile de oncologice lichide injectabile existente în fabrica din Sibiu.