O femeie în vârstă de 51 de ani din judeţul Prahova a murit vineri din cauza gripa, astfel numărul deceselor înregistrate la nivel naţional ajungând la 39, anunţă sâmbătă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică.

Femeia în vârstă de 51 de ani, din judeţul Prahova, era confirmată cu virus gripa tip A, subtip (H1)pdm09, suferea şi de alte boli, nefiind vaccinată antigripal.Decesul s-a produs vineri, 25 ianuarie, iar numărul total al morţilor de gripă din cauza gripei, de la începutul sezonului, a ajuns la 39.

Doar câteva zile până la declararea unei epidemii de gripă
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna viitoare numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

Citeste si...  Dragnea are un mare regret

„Suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Aşteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică şi dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie”, a declarat Sorina Pintea.